//Coeur de Boeuf met gehakt
Coeur de Boeuf met gehakt
Makkelijk, snel en tegelijkertijd een culinaire belevenis op je bord
Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd het kapje van de tomaat en hol de tomaat met een lepel voorzichtig uit. Leg de tomaat op zijn kop, zodat deze kan uitlekken.

Snijd vervolgens de sjalot en knoflookteen fijn. Meng deze met het gehakt, de eieren, pijnboompitten (geroosterd), basilicum, kaas en de kruiden. Maak ze op smaak met peper en zout.

Vul de tomaten met het mengsel en leg deze in de ovenschaal. Zet de schaal, zonder tomatendeksel, 30 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de deksel toe.

Serveer de tomaten met wat pesto en salade.

Eet smakelijk!

Benodigdheden:

  • 2 Coeur de Boeuf Tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • Basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram gehakt
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • 60 gram pesto
  • pijnboompitten
  • sla
  • olijfolie
  • peper en zout

Deel dit recept!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Meer inspiratie opdoen?

Ontdek de lekkerste tomaten gerechten

Coeur de Boeuf met gehakt

Coeur de Boeuf met gehaktMakkelijk, snel en tegelijkertijd een culinaire belevenis op je bord Bereiding Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd het kapje van

Tomatenrecepten voor kerstmenu

Tomatenrecepten | Voor het kerstmenu Inspiratie nodig voor het kerstmenu🎄. Het ingrediënt tomaat mag natuurlijk niet missen dit jaar! Met deze gerechten heb je gegarandeerd

Tomaten bruschetta

Tomatenrecept | Tomaten Bruschetta Wil jij gezond lunchen en ook nog eens lekker? Probeer dan deze Tomaten-bruschetta lunch variant. Onze favoriete lunch! – Makkelijk &

Welk Coeur de Boeuf recept is jou favoriet?  Hieronder vind je twee recepten:
  • Gevulde Coeur de Boeuf caprese
  • Gevulde Coeur de Boeuf met gehakt

Gevulde Coeur de Boeuf caprese

Benodigdheden:
  • 2 Coeur de Boeuf tomaten
  • Mozzarella
  • Verse groene pesto
  • Bosui
  • Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd het kapje van de tomaat en hol de tomaat met een lepel voorzichtig uit. Leg de tomaat op zijn kop, zodat deze kan uitlekken.

Snijd vervolgens de bosui in kleine ringetjes en de mozzarella in kleine stukjes. Vul beide tomaten met de stukjes mozzarella, pesto en bosui. Strooi tenslotte de Italiaanse kruiden over de tomaten.

Plaats de gevulde tomaten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden. Als laatste decoreer de tomaat met verse basilicum. 

Eet smakelijk!

  —

Gevulde Coeur de Boeuf met gehakt

Benodigdheden:
  • 2 Coeur de Boeuf tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • Basilicum
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram gehakt
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • 60 gram pesto
  • pijnboompitten
  • sla
  • olijfolie
  • peper en zout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd het kapje van de tomaat en hol de tomaat met een lepel voorzichtig uit. Leg de tomaat op zijn kop, zodat deze kan uitlekken.

Snijd vervolgens de sjalot en knoflookteen fijn. Meng deze met het gehakt, de eieren, pijnboompitten (geroosterd), basilicum, kaas en de kruiden. Maak ze op smaak met peper en zout.

Vul de tomaten met het mengsel en leg deze in de ovenschaal. Zet de schaal, zonder tomatendeksel, 30 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de deksel toe.

Serveer de tomaten met wat pesto en salade.

Eet smakelijk!

Wilt u meer recepten met tomaten? Bekijk deze pagina.