
Gegrilde tomatensoep
met smaak trostomaten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de tomaten, uien en wortels in grove stukken. Verdeel deze op een bakplaat. Leg de ongepelde tenen knoflook in het midden van de bakplaat. Giet voorzichtig olijfolie over de groenten. Gril de groenten 40 minuten in de oven. Schep alle groenten in een kookpan. De knoflook tenen kan je uitknijpen (of haal alle schillen eraf). Voeg 750ml water toe en een bouillonblokje. Pureer alles tot een glad mengsel. Voeg naar smaak peper
en zout toe.
Smakelijk!

In dit recept gebruiken wij trostomaten.
Benodigdheden:
– 1 kg tomaten
– 2 rode uien
– 2 wortels
– 4 tenen knoflook
– Handje basilicum
– Bouillonblokje
– 1tl chiliflakes
– Olijfolie
– Peper & zout
Meer inspiratie opdoen?