– 1908 –

BEGIN FAMILIE BEDRIJF

Wim Peters is de derde generatie in de familie Peters die tomaten teelt. Begin 20ste eeuw startte de opa van Wim Peters een gemengd (volle grond en kas) bedrijf in Loosduinen. In de jaren daarop volgend hebben de opa en oom van Wim het bedrijf verder opgebouwd tot een tomatenkwekerij. In het meer dan honderdjarig bestaan is het bedrijf altijd erg vooruitstrevend geweest. Lees hieronder meer over de geschiedenis van Wim Peters Kwekerijen. 

– 1985 –

WIM PETERS
IN DE FIRMA

Terug in de geschiedenis! In 1985 stapt Wim bij zijn vader en oom in de firma. Hiervoor is hij al enkele jaren werkzaam in het bedrijf en heeft hij de opleiding middelbare tuinbouwschool afgerond. In 2000 neemt Wim het bedrijf over, de bedrijfsnaam Kwekerij Wim Peters is toen ontstaan.

/wim
/verhuizing

– 2002 –

BEDRIJF VERHUIST NAAR WAGENMAKER IN SOMEREN

In 2002 verhuist het bedrijf van Loosduinen naar Someren. Het bedrijf werd nieuw gebouwd. De totale oppervlakte was 41000 m2.

– 2003 –

3.3 HA BIJGEBOUWD

In het einde van 2003 is het hele bedrijf van 74300 m2 gerealiseerd. De eerste jaren in Someren teelde Wim standaard trostomaten.

/bijgebouwd
/bedrijf

– 2009 –

BEDRIJF AAN DE HOGE AKKERWEG GEKOCHT

In 2009 is ander locatie bijgevoegd aan het bedrijf. Het nabijgelegen bedrijf aan de Hoge Akkerweg 10 is toegevoegd aan het areaal. De naam van het bedrijf was Vivaio Peters. Met 87000 m2 extra kassen kwam de totale grote van het bedrijf op 16,2 hectare. Vanaf 2009 is het bedrijf zich gaan specialiseren in Pruimtomaten.

– 2013 –

3.5 HA LED/HYBRIDE BELICHTING (KWEKERIJ WIM PETERS)

Sinds 2013 wordt er gebruik gemaakt van LED- belichting, hierdoor kan het bedrijf jaarrond tomaten van hoge kwaliteit produceren. Doordat de interlighting modules tussen de planten hangen is er een goede verdeling van licht en warmte.

/led-1
/led

– 2014 –

3.5 HA LED/HYBRYDE BELICHTING (VIVAIO PETERS)

Na de goede resultaten door deze manier van LED-belichting, is er in 2014 nogmaals 3.5 ha LED/hybryde belichting opgehangen bij het bedrijf Vivaio Peters B.V. Benieuwd naar onze teelten? Klik dan hier.

– 2016 –

HAGELSTORM VERWOEST BEIDE BEDRIJVEN

In 2016 verwoest een hagelstorm beide bedrijven in Someren. De kassen zijn afgebroken en op beide locaties is één modern bedrijf gebouwd.

/hagelstorm
/Herbouw

– 2017 –

HERBOUW NAAR ÉÉN MODERN BEDRIJF 

Ruim een jaar later waren beide locaties weer in productie. Door de nieuwbouw heeft Wim Peters besloten om de gehele organisatie een nieuwe start te geven.Vanaf begin 2018 treden beide bedrijven met dezelfde naam naar buiten, genaamd Wim Peters Kwekerijen.

– 2020 –

OVERNAME GREENCO SOMEREN

In 2020 heeft Wim Peters Kwekerijen Greenco Someren overgenomen. De locaties liggen op steenworp afstand van elkaar in Someren. Het bedrijf is hierdoor in omvang verdubbeld. Het totale oppervlakte is 310.000 m2. De overname is een gevolg van de toegenomen vraag naar onze tomaten.

/overname
/tomatenhutje

– 2021 –

HET TOMATENHUTJE

Vanaf april 2021 hebben wij ons eigen verkooppunt. Hier kun je voortaan zelf de tomaten van Wim Peters Kwekerijen proeven. Van Mini Cherry Trostomaten tot Pruim- en Trostomaten. Elke dag worden de tomaten geoogst en het boerderijautomaat aangevuld. Met andere woorden, verser kun je de tomaten niet krijgen. Meer informatie klik dan hier.

– 2022 –

EIGEN VERKOOP

Per 1 januari 2022 heeft Wim Peters Kwekerijen de verkoop van tomaten in eigen hand genomen. Dit is een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf dat meer kansen wil pakken en klantgericht produceert.

/overname

Meer weten?

Heeft u interesse in Wim Peters Kwekerijen? Neem contact op.