Tomatenrecepten | Voor het kerstmenu

Inspiratie nodig voor het kerstmenu🎄. Het ingrediënt tomaat mag natuurlijk niet missen dit jaar!
Met deze gerechten heb je gegarandeerd succes tijdens de feestdagen.

– Coeur de Boeuf tomaat
– Bloody Mary drankje
– Groentetian
– Tomatenlasagne

 

Coeur de Boeuf tomaat

Wat heb je nodig?
– Coeur de Boeuf tomaten
– Gehakt
– Rode ui
– Knoflook
– Tijm
– Rozemarijn

Bereidingswijze
1. Snijd het kopje van de tomaat, haal de inhoud van de tomaat eruit;
2. Bak het gehakt en snijdt de ui en knoflook fijn;
3. Mix de inhoud van de tomaat met het gehakt, rode ui, knoflook, tijm en rozemarijn;
4. Vul de tomaat met bovenstaande;
5. Bak de tomaat 20 minuten in de oven op 180 graden.

 

Bloody Mary drankje

Wat heb je nodig?
– 5 stengels bleekselderij
– 6 trostomaten (wij gebruikte onze roterno trostomaten)
– Peper
– Wodka

Bereidingswijze
1. Mix in de blender de volgende ingrediënten: 4 stengels bleekselderij in stukjes, 6 trostomaten in stukjes, peper en wodka (flinke scheut);
2. Gebruik 1 bleekselderij voor de garnering.

Groentetian

Wat heb je nodig?
– 1 courget
– 1 aubergine
– 2 uien
– 5 trostomaten (wij gebruikte onze roterno trostomaten)

Bereidingswijze
1. Snijdt alle groenten in plakjes en verdeel deze in een kleine ovenschaal;
2. Bak de groentetian 40 minuten in de oven op 200 graden.

Tomatenlasagne

Wat heb je nodig?
– 4 pruimtomaten
– 2 bollen mozzarella
– Groene pesto
– Parmezaanse kaas
– Basilicumblaadjes

Bereidingswijze
1. Snijdt de tomaat in 5 plakjes en gooi het onderste plakjes weg (voor de stevigheid);
2. Snijdt de mozzarella in plakjes en verdeel deze tussen de tomatenplakjes met pesto en Parmezaanse kaas.
3. Prik een stokjes met basilicum door de tomaten en mozzarella.

 

Smakelijk!

Wilt u meer recepten met tomaten? Bekijk deze pagina.