Tomatenlasangne

met Coeur de Boeuf

februari 02, 2024

Gevulde Coeur de Boeuf

 

Ingrediënten

    • 2 Coeur de Boeuf tomaten
    • 4 lasagne bladen
    • ½ courgette
    • ½ aubergine
    • ½ rode ui
    • 1 mespuntje Italiaanse kruiden
    • 1 teentje knoflook
    • 200 ml tomatensaus
    • 2 handjes rucola
    • Bechamelsaus
    • 15 gram boter
    • 20 gram bloem
    • 2 dl melk
    • 100 gram feta
    • Zout en peper


Kook de lasagnebladen en spoel ze koud af. Snijd de courgette, aubergine en rode ui in
blokjes van 0.5 bij 0.5 cm. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de courgette en aubergine
vervolgens twee minuten in een pan met olie op hoog vuur. Bak daarna de ui met
knoflook en kruiden in een scheutje olie. Meng tot slot de ui, knoflook, kruiden met
courgette en aubergine. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd een dekseltje van de Coeur de Boeuf tomaat en schep het vruchtvlees eruit. Vul de
tomaat met groentemix en tomatensaus. Snijd de lasagnebladen in rondjes ter grootte
van de binnenzijde van de tomaat en leg deze op de saus. Herhaal tot de tomaat 1 cm
onder de rand gevuld is.

Smelt de boter in een pan, voeg bloem toe en gaar twee minuten op laag vuur. Voeg de
helft van de koude melk toe en roer dit goed met de garde. Breng roerend met de garde
aan de kook, voeg de rest van de melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep een laagje bechamelsaus in de tomaat. Brokkel de feta en verdeel over
de tomaten. Leg de tomatendeksel erop en zet ze in een ovenschaal. Bak de
tomatenlasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de tomaat op een bedje van rucola. Eet smakelijk!

Hi!

Ik ben Lisa Peters, vierde generatie van dit familiebedrijf. Als je vragen hebt, help ik je graag verder.

Contact

Volg ons

Volg ons op Social Media en mis geen nieuws!

nl_NL