Kijkje in de kas

Hoge Akkerweg 1

maart 15, 2024

Kijkje in de kas

Iedere maand geven we je een kijkje in kas. Met vandaag aan de beurt: locatie Hoge Akkerweg 1. Op deze locatie hebben we de meeste rassen hangen. Onze Coeur de Boeuf tomaten kun je hier vinden, maar ook San Marzano, Cherrytros (Umami) en een nieuwe variant in de vorm van een druppel. Een kas met veel uitdaging.

Op dit moment zijn nog niet alle rassen op deze locatie in productie. In week 11 zijn de eerste San Marzano tomaten geoogst. Coeur de Boeuf en de druppelvormige tomaat zijn in week 13 aan de beurt. Onze mini cherry tomaten (Umami) tomaten zijn al iets langer in productie.

De vruchten van Coeur de Boeuf zijn nu nog groen, maar worden immers ook groen geplukt. Hoe weten we nou wanneer ze klaar zijn om te oogsten? Op een begeven moment gaan de tomaten rood kleuren, maar dit willen we het liefste voor zijn. De tomaat kleurt van binnenuit en dat maakt deze tomaat samen met zijn uiterlijk zo speciaal. Zodra de tomaat licht begint te kleuren, gaan wij ze oogsten. Hierdoor liggen ze groen/licht rood in de supermarkt en het Tomatenhutje

Wil je meer weten over onze tomaten? We houden je wekelijks op de hoogte via onze nieuwspagina en social media kanalen. Benieuwd naar de smaak van onze tomaten? Je bent altijd welkom om ze te komen proeven bij ons in Het Tomatenhutje.

Hi!

Ik ben Nikki Peters, vierde generatie in de familietraditie.

Contact

Volg ons

Volg ons op Social Media en mis geen nieuws!

Het laatste nieuws van

Wim Peters Kwekerijen

Duurzaamheid

april 10, 2024

Future of Tradition | Henk

Voor The Future of Tradition hebben we zeven medewerkers voor één dag gevolgd. Waar zit die drijfveer voor een duurzamere toekomst?

Lees artikel
Vacatures

maart 27, 2024

Vacature | (Junior) Teamleider Arbeid

Je bent verantwoordelijk voor de arbeid op een van onze teeltlocaties. Zie jij het als uitdaging om elke dag het beste uit je team naar boven te halen en wordt je vrolijk van een groene omgeving?

Lees artikel
Nieuws wim-peters-kwekerijen-the-future-of-tradition-biodiversiteit-schapen

maart 25, 2024

Hiep hiep hoera!

Het lente seizoen is weer begonnen. Dat betekend dat de eerste lammetjes zijn geboren!

Lees artikel

Meer nieuws lezen over onze tomaten?

Bekijk ons Nieuws Bekijk ons Nieuws
nl_NL