//Pasta aglio olio met gegrilde paprika tomaatjes
Pasta aglio olio
met gegrilde paprika tomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Maak 2 trosjes van 5 of 6 tomaten en maak de overige tomaatjes los van het trosje. Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en leg de tomaten erin. Plet 4 teentjes knoflook met schil in de hand en leg deze in de ovenschaal. Leg wat peterselie en basilicum in de ovenschaal. Laat de tomaten 15 minuten grillen in de oven, zodat de tomaten uit hun velletje scheuren.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en rasp de kaas.

Snijdt de losse tomaten in door midden en laat de tomaten aan het takje zitten. Haal de schil van de knoflook en hak deze fijn. Voeg de gesneden tomaten, knoflook en helft van kaas bij de pasta en verdeel de olie uit de ovenschaal bij de pasta.

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer het met trostomaten, overige kaas, peterselie & basilicum.

Smakelijk!

TIP: Lekker met een salade of vers gekookte groenten.

In dit recept gebruiken wij Paprika Trostomaten. Probeer dit recept ook eens met Cherry Trostomaten.

Benodigdheden:

  • 250gr paprika tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 150gr spaghetti (of een andere pasta soort)
  • Peterselie (vers)
  • Basilicum (vers)
  • Parmezaanse kaas 40gr
  • Olijfolie
 

Inspireer vrienden & familie

Deel dit recept op 

social media!

Meer inspiratie opdoen?