//Tom Khai Khai soep
Tom Khai Khai Soep
met o.a. tomaat en kokos

Bereiding

Breng 750ml kip bouillon aan de kook. Snijd ondertussen 3 trostomaten in parten en snijd de gember (niet schillen), het citroengras, de rode peper en het knoflookteentje fijn. Voeg dit en de Laos kruiden toe aan de bouillon. Laat dit minimaal een half uur opstaan op laag vuur.

Haal de pan van het vuur en zeef alles eruit. Zet alleen de overgebleven bouillon op laag vuur en voeg nogmaals 3 trostomaten (in parten) en de kokosmelk toe. Haal dit na 10 minuten van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer het met peterselie.

Smakelijk!

In deze recepten gebruiken wij Trostomaten

Benodigdheden:

6 Trostomaten (in parten)
750ml kip bouillon
30 gr verse gember
2st verse citroengras
1 rode peper
1 tl Laos kruiden
1 teentje knoflook
200ml kokosmelk
Peterselie
Peper & zout


Dit recept is voor ongeveer 750ml
soep

Inspireer vrienden & familie

Deel dit recept op 

social media!

Meer inspiratie opdoen?