//Tomatenamuse
Tomatenamuse
met zelfgemaakte pesto

Bereiding

Begin met het maken van de verse pesto. Dit kan met een keukenmachine of met een vijzel. Rooster de pijnboompitten, zodat ze goudbruin zijn. Mix of stamp de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie samen. Hou een aantal basilicumblaadjes opzij voor de garnering. Heb je geen tijd om de verse pesto zelf te maken? Koop dan verse pesto bij de supermarkt.

Snijd daarna de tomaten horizontaal in plakken (van ca. 1 cm). Scheur de burrata in stukjes en leg het op een plak tomaat. Garneer het met de verse pesto en crema di balsamico. Breng op smaak met peper en zout. Top de amuse af met twee basilicumblaadjes.

Tip! De stalen messen van een keukenmachine kunnen ervoor zorgen dat basilicum oxideert. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een vijzel.

In dit recept gebruiken wij trostomaten

Benodigdheden:

– 200gr cherry trostomaten
– 40gr pijnboompitten
– 30gr basilicumblaadjes
– 40gr parmezaanse kaas
– 1 bol burrata
– 90ml olijfolie
– Crema di balsamico
– Peper en zout

Inspireer vrienden & familie

Deel dit recept op 

social media!

Meer inspiratie opdoen?

Proud of our tradition

New company video