//Tomaten recepten voor bij de BBQ
Tomatensalade en Coeur de Boeuf
Tomatenrecepten voor bij de BBQ

Bereiding

Cherry Tomaten salade met ricotta
Snijd alle tomaten. Doe de tomaten in een schaal. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan. Voeg de basilicum en pijnboompitten toe bij de tomaten. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Verdeel de ricotta in kleine hoopjes door de salade.

Coeur de Boeuf met mozzarella
Snijd de Coeur de Boeuf (horizontaal) en mozzarella in plakjes. Kies een mooi langwerpig bord en leg telkens afwisselend een plakje Coeur de Boeuf en een plakje mozzarella neer. Voeg naar smaak peper en zout toe en garneer het gerecht met crema di Balsamico en blaadjes basilicum. Geen crema di Balsamico in huis? Gebruik dan olijfolie.

In deze recepten gebruiken wij Umami Cherry Trostomaten, oranje Cherry Trostomaten en Coeur de Boeuf tomaten.

Benodigdheden:

Cherry Tomatensalade met ricotta
– 200gr Cherry Trostomaten

– 200gr oranje Cherry Trostomaten

– 175gr ricotta

– 10 blaadjes basilicum

– 50gr pijnboompitten

– 2 el olijfolie

– Peper & zout


Coeur de Boeuf met mozzarella
– 1 Coeur de Boeuf

– 1 bol mozzarella

– Crema di Balsamico

– Blaadjes basilicum

– Peper & zout

 

Inspireer vrienden & familie

Deel dit recept op 

social media!

Meer inspiratie opdoen?