
Bereiding
Pruimtomaten van de BBQ
Halveer de pruimtomaten. Pers de knoflooktenen en meng dit in een schaaltje met de kaas, olijfolie en Italiaanse kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe. Smeer een eetlepel van het kaasmengsel op het gesneden gedeelte van de tomaat. Garneer elke tomaat met een theelepel groene pesto. Gril de tomaten op de BBQ tot de kaas gaat smelten.
Cherry Tomaten spies van de BBQ
Snijd de ui in partjes. Rijg aan elke spies een rode tomaat, een oranje tomaat en een part van de ui. Herhaal dit nogmaals met de tomaten. Gril de spiesjes op de barbecue tot ze beginnen te rimpelen. Leg de spiesjes op een bord en garneer naar smaak met crema di Balsamico of olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe.
In deze recepten gebruiken wij Pruimtomaten, Cherry Trostomaten en oranje Cherry Trostomaten.

Benodigdheden:
Pruimtomaten van de BBQ
– 3 Pruimtomaten
– 4 el geraspte kaas
– 2 teentjes knoflook
– Verse groene pesto
– 1 el Italiaanse kruiden
– Peper & zout
– 1 el olijfolie
Cherry Tomatenspies van de BBQ
– 100gr Cherry Trostomaten
– 100gr oranje Cherry Trostomaten
– Kleine ui
– Crema di Balsamico of olijfolie
– Peper en zout
Overig: satéprikkers
Meer inspiratie opdoen?