//Tomatensoep met pompoen
Tomatensoep met pompoen
Een heerlijke tomatensoep om eens uit te proberen!

Bereiding

Snipper de ui, snijd de tomaten in parten en de pompoen in grove stukken. Pers de knoflook fijn. 

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en pompoen toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon, rozemarijn en tijm toe en kook de soep, afgedekt, circa 30 minuten op middelmatig vuur.

Haal vervolgens de soeppan met deksel van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen.

Smakelijk eten!

In dit recept gebruiken wij Trostomaten
Dit ras ‘Roterno’ is erg smaakvol

Benodigdheden:

  • 500 kg trostomaten
  • 1 fles pompoen
  • 1 uien
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1000ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
 
Dit gerecht is voor ca. 6 personen

Inspireer vrienden & familie

Deel dit recept op 

social media!

Meer inspiratie opdoen?