//Tomatensoep met wortel
Tomatensoep met wortel
Een traditionele tomatensoep, alleen net even anders

Bereiding

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur de basilicum klein.

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen en tomaat toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, circa 10 – 12 minuten op middelmatig vuur.

Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijdt de mozzarella klein. Haal vervolgens de soeppan met deksel van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met mozzarella en basilicum.

Smakelijk eten!

In dit recept gebruiken wij Pruimtomaten
Probeer deze soep ook eens met Trostomaten of Cocktail Trostomaten. Met deze smaakvolle tomaten krijgt de tomatensoep een andere twist.

Benodigdheden:

  • 1 kg pruimtomaten
  • 3 uien
  • 6 knoflooktenen
  • 3 wortels
  • Verse basilicum (handje)
  • 750 gram mozzarella
  • 1800ml groentebouillon
  • 3 el olijfolie
 
Dit gerecht is voor ca. 6 personen

Inspireer vrienden & familie

Deel dit recept op 

social media!

Meer inspiratie opdoen?