
Tomatensoep
van Roma tomaten
Bereiding
Snipper de ui en fruit deze met olijfolie en salie in een grote pan. Snijdt ondertussen de tomaten in partjes en voeg deze toe in de pan. Laat het ca. 3 minuten sudderen. Voeg hierna de bouillon toe. Laat het nog 15 minuten sudderen in de pan.
Mix alles met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg 2 el mascarpone toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de soep in een kom en voeg als laatste een eetleper mascarpone toe.

In dit recept gebruiken wij Roma tomaten. Deze Pruimtomaat heeft stevige en goed houdbare vruchten. Erg geschikt om te gebruiken als basis voor soep en pastasaus.
Benodigdheden:
- 750 gram pruimtomaten
- 1 ui
- 5 blaadjes verse salie
- 500ml groentebouillon
- 4 el Mascarpone
- Olijfolie
- Peper & zout
Meer inspiratie opdoen?