Tomatenrecept | Tomatentartaar

Een lekkere vegetarische vervanger voor de traditionele tartaar.

Wat heb je nodig?
– Tomaten, wij gebruikten twee pruimtomaten
– 5 olijven
– 2 el kappertjes
– 1 sjalot
– 2 tl mosterd
– 2 tl olijfolie
– 1 advocado
– 1 tl citroensap
– knoflookpoeder
– peper en zout

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook. Blancheer de tomaten door ze 2 minuten onder te dompelen in kokend water. Verwijder hierna de velletjes en laat de tomaten goed uitlekken. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

2. Snipper de sjalot, en snijdt de olijven fijn. Meng deze ingrediënten samen met de blokjes tomaten en mosterd en olijfolie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Zet het in de koelkast zodat het goed koud wordt.

3. Prak de avocado fijn en meng het met citroensap. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout.

4. Leg de kookring op een bord en doe er als eerste een laagje avocado in. Hierboven voeg je het tomatenmengsel toe. Strijk dit glad af.

6. Serveer de tomatentartaar met een beetje mosterd en kappertjes.

Smakelijk!

Wilt u meer recepten met tomaten? Bekijk deze pagina.