Afgelopen woensdag 9 januari werd de prijs van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019 uitgereikt, Anthura uit Bleiswijk is de grote winnaar van de 33e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs. Een jaar lang mag het veredelings- en vermeerderingsbedrijf zich ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Anthura ontving de prestigieuze prijs uit handen van voorzitter Michel F. van Ginkel . De prijsuitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op 9 januari in Keukenhof, Lisse.

Vier bedrijven waren genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Dit zijn Anthura uit Bleiswijk, Dekker Chrysanten uit Hensbroek, Opti-flor uit Monster en Wim Peters Kwekerijen uit Someren. Alle vier bedrijven vielen op omdat zij op eigen wijze een bijzondere ontwikkeling doormaakten, waardoor zij niet alleen vandaag maar ook in de toekomst succesvol kunnen zijn. Het was voor de jury niet eenvoudig om een keuze te maken, omdat het eigenlijk allemaal winnaars zijn. Deze ondernemers zijn met recht de ‘parels’ van de sector.

Wim Peters: “Wij kijken terug op een schitterende dag en op een mooie nominatie waar we erg trots op zijn!  ZON Fruit & Vegetables nogmaals bedankt voor het voordragen en het organiseren van de geslaagde dag.”