Biodiversiteit

Onze impact

Onze tomatenteelt is een natuurlijk proces gestoeld op de principes van moeder natuur en op de overlevering van onze familietraditie. Inzet van natuurlijke bestrijders in de kas maakt al lang deel uit van deze traditie. Door schaalvergroting en toenemende wettelijke beperkingen op het gebied van bestrijdingsmiddelen, blijft de plaagdruk van schadevolle insecten jaarlijks oplopen.

0

Schapen & lammeren

0

soorten flora

Ecologisch evenwicht

Wim Peters Kwekerijen

Te lang heeft onze focus alleen gelegen op wat er in de kas gebeurt. Onvoldoende op wat rondom onze kassen gebeurt. Vanaf 2023 streven we naar een ecologisch evenwicht zowel binnen als buiten de kas. We geloven in de oplossingen die moeder natuur ons biedt ter ondersteuning van ons groene bedrijfsproces. Zo zetten we buiten de kas in op een aantrekkelijk leefklimaat voor zwaluwkolonies en vleermuispopulaties. Beiden zijn beruchte insectenvangers. Waar de één ze overdag vangt wordt de ander ’s nachts actief.

Schapen

op onze groenstroken

De groenstroken rondom onze kassen werden tot voor kort intensief gemaaid ter voorkoming van sappige jonge vegetatie die een perfect habitat vormen voor plaaginsecten. Hiermee zijn we gestopt.

In plaats van maaien hebben we de hulp ingeroepen van een lokale herder die met zijn schapen permanent het gebied gaat begrazen. Hiervoor is door ons meer dan 5 kilometer omheining geplaatst. In het hoogseizoen zullen er meer dan 100 schapen met lammeren lopen.

Een prachtig beeld, maar het is ook effectief. Zij houden de groenstroken kort en verspreiden zaden via hun vacht en poten waardoor de vegetatie langzaam verandert naar een kruidenrijk grasland.

wim-peters-kwekerijen-the-future-of-tradition-biodiversiteit-schapen

Maak kennis met Roel

Een groene held

Mijn naam is Roel Steijvers. Mijn passie voor natuur en biodiversiteit is aangewakkerd door mijn opa. Op zaterdagen was ik veel bij hem en struinden we samen door het weiland. Hij leerde me soorten herkennen en het
belang van een natuurlijk evenwicht. In zijn volière hield hij Australische parkieten. Een erg kleurrijk
vogeltje.

We streven naar een ecologisch evenwicht zowel binnen als buiten de kassen.

Maak kennis met Rene

Een groene held

Mijn naam is Rene van Heugten. Ik werk inmiddels al 10 jaar als onderhoudsmonteur in de tuinbouwsector. Daarvoor werkte ik in de bouw. Het ‘groene’ element van de glastuinbouw spreekt me
aan en past beter bij mijn karakter. Ik ben opgegroeid met veel ruimte rondom het huis. Mijn vader hield kippen, varkens en koeien. Ook kalkoenen, ganzen en pauwen waren zijn hobby.

Meer zien van Rene? Klik op de button en bekijk de video!

Groene helden

Onze specialisten

Rob Reinders
Teeltspecialist
De vrucht van San Marzano ondergaat een bijzondere metamorfose die uitgroeit tot een veelzijdige topper in sauzen.
Nikki Peters
Marketing & Communicatie
San Marzano: perfecte uitstraling, smaak en presentatie in onze dozen! Daarom mijn favoriet.
Nick Greijmans
Financieel Manager
De mini cherry trostomaat is mijn favoriet: Heerlijk als ontbijt met toast, geitenkaas en olijfolie!
Roel Steijvers
Biologiespecialist
Onderzoek toont aan dat de kleur geel ons gelukkiger maakt. Daarom is de gele cherry tros mijn favoriete tomaat!
nl_NL