P E R S B E R I C HT

Someren, 3 april 2020

Wim Peters Kwekerijen neemt Greenco Someren over

Na enkele maanden voorbereiding neemt Wim Peters Kwekerijen Greenco Productions en De Driemaster in Someren over van Greenco. Daarmee verdubbelt het bedrijf in omvang. “De overname is een gevolg van de toegenomen vraag naar onze tomaten”, verklaart Wim Peters. “Deze stap past binnen onze visie voor de toekomst.”

Met de overname verdubbelt Wim Peters Kwekerijen in areaal van 16 naar 31 hectare. De locaties liggen op een steenworp afstand van elkaar in Someren. Enkele maanden geleden zijn beide bedrijven gestart met een verkenning, die resulteert in een overname per 1 april 2020.

Op 23 juni 2016 werden de bedrijven van zowel Peters als Greenco zwaar getroffen door een hagelbui, waardoor de productie voor een jaar volledig stagneerde. Voor het familiebedrijf Wim Peters, dat al meer dan honderd jaar tomaten teelt, was dit een goed moment om nieuwe strategische doelen te formuleren en een nieuwe organisatiestructuur te ontwikkelen. Hierdoor wist Peters in 2017 terug te komen, met nieuwe opstanden en een kasinrichting die volledig gericht is op een duurzame en innovatieve teeltwijze.

Peters veranderde in dat jaar van afzetstrategie. Hij legde onder andere contacten met buitenlandse telers en hun handelspartners. “Veel afnemers wilden graag zaken met ons doen vanwege onze duurzame teeltwijze, dus daar lag een kans. We hebben gekozen voor een breder assortiment tomaten en werken nu nagenoeg volledig vraaggestuurd”, legt hij uit. Deze strategie bleek te werken. De toenemende vraag was mede de aanleiding voor de overname.

Peters: “Het is een lastig moment om de overname bekend te maken, vanwege de grote impact van de coronacrisis. Daarom breng ik deze boodschap met trots, maar ook met gepaste bescheidenheid. Op de eerste plaats komt natuurlijk de gezondheid van de mensen om ons heen. Voor de toekomst willen we doorgaan met onze visie om duurzaam en innovatief tomaten te telen, verpakken en verkopen aan onze (inter)nationale klanten. Wij leveren een bijdrage aan de behoefte van onze klanten, waarbij kwaliteit, langdurige en eerlijke relaties centraal staan.”

De bestaande teelten van Greenco Productions en De Driemaster worden door Greenco afgenomen. Opvolgende teelten worden vraaggestuurd ingevuld. Wim Peters bedankt Flynth adviseurs en accountants voor hun expertise. Rabobank Peelland Zuid financiert het bedrijf. Wim Peters Kwekerijen is lid van Royal ZON Fruit & Vegetables.

 

page2image18596672

Wim Peters Kwekerijen
Hoge Akkerweg 10
5711 TM Someren
Telefoon 0493-470405