Certificeringen

De kwaliteitseisen van nu

Wim Peters Kwekerijen voldoet aan de gevraagde kwaliteitseisen en wet- en regelgeving. Middels de juiste certificeringen en keuringen wordt traceerbaarheid, veiligheid en hygiëne van het geleverde product en arbeidsomstandigheden gewaarborgd. Op verzoek en vanuit de behoeften van de klant staat het bedrijf open voor nieuwe certificeringen.

Planet Proof

On the way to PlanetProof is een internationaal milieukeurmerk, sinds 2017. Het is een duurzaamheidskeurmerk voor aardappelen, groenten, fruit, zuivel, eieren, bloemen, bloembollen, bomen en planten en bewerkte/verwerkte producten.

Global G.A.P

Global G.A.P. is een initiatief van een aantal Europese supermarktketens. Zij hebben basisrichtlijnen opgesteld voor “Goede Agrarische Productie” van verse groenten en vers fruit.

IFS

De IFS Food Standard beoordeelt de producten en productieprocessen om te evalueren of een voedselproducent in staat is om veilige, authentieke en kwaliteitsproducten te produceren volgens wettelijke vereisten en klantspecificaties.

BRC

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium, de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

Grow

AH-DLL GROW is een add-on die het risicobeheer van de producent tegenover hygiëne, residuen van gewasbeschermingsmiddelen en vreemde voorwerpen/stoffen

Grasp

De GLOBAL G.A.P. Risk Assessment on Social Practice (GRASP) is een uitbreiding voor de evaluatie van het welzijn van werknemers op bedrijfsniveau. Het omvat vier belangrijke onderwerpen op het gebied van sociale verantwoordelijkheid: de stem van werknemers, informatie over mensenrechten en arbeidsrechten, indicatoren voor mensenrechten en arbeidsrechten, en de bescherming van kinderen en jonge werknemers.

QS

Het QS-programma is een kwaliteitsborgingssysteem voor vers voedsel. Het zorgt voor transparantie en veiligheid in de voedselproductie.

Heb je vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op.

Neem contact op Neem contact op
nl_NL