Gisteren verwelkomden wij de Stuurgroep LIB (Landbouw Innovatie Noord-Brabant) en genodigden voor een inspirerende bijeenkomst rondom het thema biodiversiteit. Deze boeiende avond stond in het teken van het delen van inzichten en ideeën over de biodiversiteit in de landbouw.
De avond werd afgetrapt door Lisa Peters en Nick Greijmans van Wim Peters Kwekerijen, die een inspirerende inleiding gaven over hun visie naar de toekomst op het gebied van duurzaamheid. Daarna volgden diverse sprekers met hun bijdragen:
- Emile Stöver (Federatie Vruchtgroenteorganisaties – FVO): deelde hoe de sector koploper kan zijn in de voedseltransitie.
- Jan Meeuws (IVN): besprak het belang van biodiversiteit in de lokale omgeving.
- Hannah Baijer (Bakker Barendrecht): vertelde over het programma ‘Beter voor Natuur & Boer AGF’ en de impact op natuur en landbouw.
- Dewi Hartkamp (SIGN): gaf een update over de ontwikkelingen op het gebied van integrale duurzaamheid in de glastuinbouw.
Het programma werd omlijst met een overheerlijk tomatendiner, verzorgd door chef-kok Marijn van Diepen. Dat was genieten van culinaire hoogstandjes met tomaten in de hoofdrol.
Wij danken alle sprekers en deelnemers voor hun bijdrage aan deze inspirerende avond.