Hét recept voor een tomatensaus basis. Voor extra smaak voeg wat wortel, paprika of andere groentes toe!

Tomatensaus
als basis voor soepen en pastagerechten
Bereiding
Stap 1
Om een heerlijke soep- of pastasaus te bereiden, begin je met het afwegen van de ingrediënten.
Stap 2
Pel vervolgens de ui en knoflook en snijd de ui in dunne ringen terwijl je de knoflook in dunne plakjes snijdt. De tomaten worden in vier parten gesneden voor verdere bereiding.
Stap 3
Verhit olijfolie in een pan op laag vuur en bak hierin de ui en knoflook tot ze gaar zijn, maar niet verkleurd. Voeg dan de oregano toe en bak het nog een minuut mee. Voeg tot slot de tomaten erbij en bak deze zo’n twee minuten.
Stap 4
Voeg water toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de tomaten vervolgens minstens 30 minuten op laag vuur koken zonder deksel, zodat de saus kan inkoken tot ongeveer 2/3 van de oorspronkelijk hoeveelheid. Tijdens het koken is het belangrijk om af en toe te roeren om aanbranden te voorkomen.
Stap 5
Na het koken pureer je de saus met een blender of staafmixer. Voeg zout toe naar smaak, maar onthoud dat de saus het lekkerst is met zo min mogelijk zout.
Stap 6
Nu is je saus klaar om te gebruiken als basis voor elk soep- of sausgerecht. Bon appétit!

december 04, 2024
Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons
Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.
Lees artikel
december 02, 2024
Aubergine met tomaat
Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.
Lees artikel
november 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel