Hartige tomatentaartjes

met geitenkaas

april 03, 2024
45 minuten
9 personen
Amuse

Voor de geitenkaas liefhebbers is dit gerecht een echte must! Houd je nou niet van geitenkaas, dan kan dit recept ook prima met mozzarella.

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden en leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien.

Stap 2

Klop de eieren los en roer de kwark en Pecorino hierdoor.

Stap 3

Doe de helft van de geitenkaas erbij en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Stap 4

Vul de bakvormpjes met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Verdeel de achtergehouden geitenkaas over de taartjes en schenk het eiermengsel hierover.

Stap 5

Leg in elk taartje een trosje van 5 á 6 tomaten. Rasp er als laatste nog wat Pecorino over.

Stap 6

Bak de taartjes 25 tot 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.

Stap 7

Smakelijk!

Cherry trostomaten

december 04, 2024

Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons

Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.

Lees artikel
Mini Cherry Aubergine-wimpeterskwekerijen

december 02, 2024

Aubergine met tomaat

Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.

Lees artikel
Cherry trostomaten

november 29, 2024

Italiaans Torentje

Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.

Lees artikel

Bekijk al onze recepten

Van tomatenbrood tot aan tomatencarpaccio

Bekijk recepten Bekijk recepten
nl_NL