Voor de geitenkaas liefhebbers is dit gerecht een echte must! Houd je nou niet van geitenkaas, dan kan dit recept ook prima met mozzarella.

Hartige tomatentaartjes
met geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden en leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien.
Stap 2
Klop de eieren los en roer de kwark en Pecorino hierdoor.
Stap 3
Doe de helft van de geitenkaas erbij en roer los. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 4
Vul de bakvormpjes met bladerdeeg. Prik gaatjes in het deeg met een vork. Verdeel de achtergehouden geitenkaas over de taartjes en schenk het eiermengsel hierover.
Stap 5
Leg in elk taartje een trosje van 5 á 6 tomaten. Rasp er als laatste nog wat Pecorino over.
Stap 6
Bak de taartjes 25 tot 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.
Stap 7
Smakelijk!

december 04, 2024
Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons
Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.
Lees artikel
december 02, 2024
Aubergine met tomaat
Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.
Lees artikel
november 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel