Pasta aglio e olio

met gegrilde paprika tomaatjes

april 03, 2024
30 minuten
2 personen
Hoofdgerecht

Onze paprika tomaatjes worden steeds populairder! Geen betere reden voor een heerlijk recept met deze bijzondere tomaatjes.

TIP: Lekker met een salade of vers gekookte groenten.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Maak 2 trosjes van 5 of 6 tomaten en maak de overige tomaatjes los van het trosje. Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en leg de tomaten erin.

Stap 3

Plet 4 teentjes knoflook met schil in de hand en leg deze in de ovenschaal. Leg wat peterselie en basilicum in de ovenschaal. Laat de tomaten 15 minuten grillen in de oven, zodat de tomaten uit hun velletje scheuren.

Stap 4

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en rasp de kaas.

Stap 5

Snijd de losse tomaten in door midden en laat de tomaten aan het takje zitten. Haal de schil van de knoflook en hak deze fijn.

Stap 6

Voeg de gesneden tomaten, knoflook en helft van kaas bij de pasta en verdeel de olie uit de ovenschaal bij de pasta.

Stap 7

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer het met trostomaten, overige kaas, peterselie en basilicum.

Cherry trostomaten

december 04, 2024

Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons

Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.

Lees artikel
Mini Cherry Aubergine-wimpeterskwekerijen

december 02, 2024

Aubergine met tomaat

Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.

Lees artikel
Cherry trostomaten

november 29, 2024

Italiaans Torentje

Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.

Lees artikel

Bekijk al onze recepten

Van tomatenbrood tot aan tomatencarpaccio

Bekijk recepten Bekijk recepten
nl_NL