Tomaten amuse

met zelfgemaakte pesto

april 03, 2024
15 minuten
4 personen
Amuse

Tomaten + burrata = match made to be. Dit simpele recept is het uitproberen waard! Wil je deze amuse gebruiken voor op de borrelplank? Gebruik dan San Marzano tomaten. Deze tomaat heeft minder vocht dan andere tomaten en hierdoor wordt de borrelplank niet nat.

Stap 1

Begin met het maken van de verse pesto. Dit kan met een keukenmachine of met een vijzel.

Let op! De stalen messen van een keukenmachine kunnen ervoor zorgen dat basilicum oxideert. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een vijzel.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten, zodat ze goudbruin zijn. Mix of stamp vervolgens de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie samen.

Stap 3

Houd een aantal basilicumblaadjes opzij voor de garnering. Heb je geen tijd om de verse pesto zelf te maken? Koop dan verse pesto bij de supermarkt.

Stap 4

Snijd daarna de tomaten horizontaal in plakken (van ca. 1 cm). Scheur de burrata in stukjes en leg het op een plak tomaat.

Stap 5

Garneer het met de verse pesto en crema di balsamico. Breng op smaak met peper en zout. Top de amuse af met twee basilicumblaadjes.

Stap 6

Smakelijk!

Mini Cherry Aubergine-wimpeterskwekerijen

december 02, 2024

Aubergine met tomaat

Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.

Lees artikel
Cherry trostomaten

november 29, 2024

Italiaans Torentje

Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.

Lees artikel

Ook lekker met San Marzano tomaten

Voor op de borrelplank!

Bekijk al onze recepten Bekijk al onze recepten
nl_NL