
Tomatenbrood
met mini cherry
Stap 1
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af. Pureer de San Marzano tomaten twee minuten om 350 gram tomatenpuree te verkrijgen. Los het gist op in het tomatensap, laat het twee minuten staan en roer dan opnieuw goed door.
Stap 2
Doe de bloem in een kom, voeg het zout en de olie toe. Giet het tomatengistmengsel erbij en roer grondig met een lepel totdat een deegbal ontstaat. Kneed het deeg gedurende vijf minuten en vorm vervolgens een mooie bal. Bedek de kom met een vochtige doek en zet het deeg weg in de koelkast voor een periode van zes tot 16 uur.
Stap 3
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in vier gelijke ballen van ongeveer 220 gram elk. Plaats elke deegbal op een stuk bakpapier en laat ze minimaal 60 minuten afgedekt rijzen onder een theedoek. Als het deeg in omvang is verdubbeld, is het klaar voor de oven.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bak het brood gedurende 20 minuten, totdat het gaar, goudbruin en knapperig is. Houd het brood in de gaten; als het te snel kleurt, verlaag dan de oventemperatuur met 20 graden. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.
Stap 5
Snijd ondertussen de cherry tomaten in vier partjes. Plaats de tomaten in een kom, voeg ½ tl zout toe, meng goed en laat ze een uur staan. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Laat de tomaten twee minuten uitlekken in een zeef. Doe ze vervolgens terug in de kom en meng de basilicum, olijfolie en truffelolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Serveer deze tomatensalsa bij het heerlijk versgebakken brood.

december 04, 2024
Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons
Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.
Lees artikel
december 02, 2024
Aubergine met tomaat
Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.
Lees artikel
november 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel