Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème. Perfect als borrelhapje, amuse of voorgerecht en gegarandeerd een blikvanger op elke tafel. Met de knapperige croutons en de rijke smaken van verse kruiden en feta maak je van elk moment een feestje. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en een echte smaakexplosie!

Gevulde cherry tomaatjes
op krokante croutons
Lets go!
Stap 1 | Maak de croutons
Snijd rondjes uit 4 sneetjes (oud) brood (wit, bruin of zuurdesem) met een uitsteker of borrelglaasje. Besprenkel de broodrondjes met olijfolie, bestrooi met zout, peper en optioneel kruiden zoals tijm of gerookte paprikapoeder en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze vervolgens afkoelen.
Stap 2 | Bereid de tomaatjes
Snijd de bovenkant van de cherrytomaatjes af en hol ze voorzichtig uit met een theelepel of satéprikker. Laat de tomaatjes omgekeerd uitlekken op keukenpapier, zodat ze klaar zijn om te vullen.
Stap 3 | Maak de chorizojam
Verhit een pan en bak 100 g fijngesneden chorizo (zonder vel) op middelhoog vuur tot de olie vrijkomt (ongeveer 5 minuten). Haal de chorizo uit de pan, maar laat de olie in de pan. Bak in dezelfde olie 1/4 fijngesneden sjalot glazig (10 minuten) en voeg 1/2 fijngesneden teentje knoflook toe. Bak nog 1 minuut. Voeg vervolgens de 40 g basterdsuiker, 1 tl honing en 1 tl rode wijnazijn toe. Laat het geheel 10 minuten sudderen tot het een jamachtige consistentie heeft. Roer de chorizo erdoor en laat afkoelen.
Stap 4 | Maak de kruidencrème
Meng 100 g roomkaas met 50 g verkruimelde feta en 1 el gehakte kruiden (zoals basilicum, bieslook of tijm). Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Stap 5 | Bouwen!
Zet een kleine toef kruidencrème op elk croutonnetje, zodat de cherrytomaatjes stabiel blijven staan. Vul de uitgeholde tomaatjes met een laagje chorizojam en top ze af met een toefje kruidencrème. Plaats de gevulde cherrytomaatjes op de croutons en garneer optioneel met takjes verse kruiden.
Bekijk onze heerlijke
recepten!

december 02, 2024
Aubergine met tomaat
Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.
Lees artikel
november 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel
oktober 09, 2024
Heilbot in parmaham met tomatensaus
Maak kennis met dit smaakvolle recept met heilbot en een heerlijke hazelnootsaus. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avondmaaltijd en combineert de frisse smaken van vis met de nootachtige smaak van hazelnoten.
Lees artikel