Een lasagna, maar dan anders!
Tomatenlasangne
met Coeur de Boeuf
Stap 1
Kook de lasagnebladen en spoel ze koud af. Snijd de courgette, aubergine en rode ui in
blokjes van 0.5 bij 0.5 cm. Pel en hak de knoflook fijn. Bak de courgette en aubergine
vervolgens twee minuten in een pan met olie op hoog vuur. Bak daarna de ui met
knoflook en kruiden in een scheutje olie. Meng tot slot de ui, knoflook, kruiden met
courgette en aubergine. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Snijd een dekseltje van de Coeur de Boeuf tomaat en schep het vruchtvlees eruit. Vul de
tomaat met groentemix en tomatensaus. Snijd de lasagnebladen in rondjes ter grootte
van de binnenzijde van de tomaat en leg deze op de saus. Herhaal tot de tomaat 1 cm
onder de rand gevuld is.
Stap 3
Smelt de boter in een pan, voeg bloem toe en gaar twee minuten op laag vuur. Voeg de
helft van de koude melk toe en roer dit goed met de garde. Breng roerend met de garde
aan de kook, voeg de rest van de melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Schep een laagje bechamelsaus in de tomaat. Brokkel de feta en verdeel over
de tomaten. Leg de tomatendeksel erop en zet ze in een ovenschaal. Bak de
tomatenlasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5
Serveer de tomaat op een bedje van rucola. Eet smakelijk!
december 02, 2024
Aubergine met tomaat
Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.
Lees artikelnovember 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel