Tomatentartaar

met San Marzano tomaten

augustus 14, 2024
6 uur
4
Hoofdgerecht

Dit gerecht is zo yummy! Het kost zeker wat tijd, maar dan heb je ook zeker wat op tafel. Makkelijk voor te bereiden, zodat als vrienden langskomen je het 5 minuten kost. Smakelijk!

Klik hier voor de TikTok!

Stap 1

Snijd de tomaten in parten en leg deze op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Droog de tomaten 4/5 uur in een voorverwarmde oven van 100 graden.

Stap 2

Snijd de tomaten fijn en breng op smaak met mayonaise, mosterd, rode wijnazijn, balsamico, peper en zout.

Stap 3

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

Stap 4

Meng de chilisaus met de mayonaise, het limoenrasp en het limoensap.

Stap 5

Snipper de rode ui heel fijn, halveer de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil pureer met een staafmixer. Meng de rode ui, komkommer en chilimayonaise. Breng eventueel op smaak met peper.

Stap 6

Verdeel de parmaham over een met bakpapier bekleed ovenrooster. En zet in de oven voor 10 minuten.

Stap 7

Zet de kookring op een bord waarop je het gerecht wilt serveren en vul met 1 volle eetlepel van het avocadomengsel en twee eetlepels van het tomatenmengsel. Verwijder de ring voorzichtig en herhaal dit op de rest van de borden.

Stap 8

Verdeel de parmaham, garneer met tuinkers.

Cherry trostomaten

december 04, 2024

Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons

Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.

Lees artikel
Mini Cherry Aubergine-wimpeterskwekerijen

december 02, 2024

Aubergine met tomaat

Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.

Lees artikel
Cherry trostomaten

november 29, 2024

Italiaans Torentje

Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.

Lees artikel

Alles weten over onze San Marzano tomaat?

Weinig vocht, waardoor deze tomaat perfect is voor soepen en sauzen.

Lees verder Lees verder
nl_NL