Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig. Het eenvoudige, maar verfijnde gerecht maakt elke maaltijd bijzonder, of je nu een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht voor je gasten zoekt. De combinatie van warme aubergine, romige burrata en frisse tomaat met basilicum maakt dit gerecht onweerstaanbaar!

Heerlijke aubergine
met tomaten uit de Wildmix
Lets go!
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Stap 2
Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de plakken met olijfolie aan beide kanten. Strooi zout, peper, tijm, en gedroogde basilicum over de aubergine. Bak 20–25 minuten in de oven tot de aubergines goudbruin en zacht zijn.
Stap 3
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Hak de verse basilicum fijn en voeg toe aan de tomaten. Pers het teentje knoflook en meng dit door het tomatenmengsel. Voeg een scheutje olijfolie en een snufje zout en peper toe. Meng goed.
Stap 4
Leg de burrata in het midden van een bord en trek deze lichtjes uit elkaar. Verdeel de warme, gebakken aubergine over de burrata. Schep het tomatenmengsel eroverheen. Garneer eventueel met een blaadje verse basilicum en een extra drupje olijfolie.
Stap 5
Enjoy!
Bekijk onze heerlijke
recepten!

november 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel
oktober 09, 2024
Heilbot in parmaham met tomatensaus
Maak kennis met dit smaakvolle recept met heilbot en een heerlijke hazelnootsaus. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avondmaaltijd en combineert de frisse smaken van vis met de nootachtige smaak van hazelnoten.
Lees artikel