Heilbot

in parmaham met tomatensaus

oktober 09, 2024
40 minuten
2
Hoofdgerecht

Dit recept voor heilbot in parmaham met tomatensaus combineert de delicate smaak van heilbot met de hartige parmaham en een rijke tomatensaus. Het is een smaakvol en elegant gerecht, perfect voor een verfijnde maaltijd. Het is eenvoudig te bereiden en ideaal om indruk te maken op je gasten of gewoon om jezelf te verwennen. Laten we aan de slag gaan!

Klik hier voor de TikTok!

Bereiding

Stap 1

Maak de saus: Rooster de hazelnoten in een droge pan. Zet 10 gram hazelnoten apart voor later gebruik. Laat de overige hazelnoten in de pan.

Stap 2

Voeg de groenten toe: Snijd de tomaten en paprika’s grof en voeg ze samen met wat paprikapoeder toe aan de pan. Bak alles nog ongeveer 4 minuten mee.

Stap 3

Blend de saus: Doe het mengsel in een blender (of gebruik een hoge maatbeker met een staafmixer) en voeg de honing toe. Blend tot een grove saus.

Stap 4

Breng de saus op smaak: Doe de saus terug in de pan en breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie. Laat de saus op een zeer laag vuur nog even pruttelen, zodat deze lauwwarm geserveerd kan worden.

Stap 5

Bereid de heilbot voor: Dep de heilbot droog en bestrooi deze met zout en peper.

Stap 6

Bak de parmaham: Leg de parmaham in de oven voor 5 minuten totdat deze knapperig is. (Je hebt ongeveer 3-4 plakken ham per stuk vis nodig.)

Stap 7

Bak de vis: Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan tot deze goed heet is. Voeg de takjes oregano en tijm toe en laat ze kort bakken. Houd ze in de pan. Zet het vuur op middelhoog en voeg de heilbot toe. Bak de vis gedurende ongeveer 8-10 minuten aan alle kanten bruin en gaar, afhankelijk van de dikte van de vis.

Stap 8

Hak de hazelnoten: Hak de opzijgezette hazelnoten grof.

Stap 9

Serveer het gerecht: Verdeel de saus over de borden en leg de heilbot erop. Beleg de vis met de knapperige parmaham en gefrituurde kruiden. Top af met de fijngehakte hazelnoten.

Heerlijke inspiratie

met tomaten!

Cherry trostomaten

december 04, 2024

Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons

Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.

Lees artikel
Mini Cherry Aubergine-wimpeterskwekerijen

december 02, 2024

Aubergine met tomaat

Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.

Lees artikel
Cherry trostomaten

november 29, 2024

Italiaans Torentje

Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.

Lees artikel

Maak kennis met onze heerlijke smaak trostomaat!

Een tomaat die bij ieder gerecht past.

Bekijk hier Bekijk hier
nl_NL