
Tomatenboter met chili
van San Marzano tomaten
Stap 1
Laat de boter op kamer temperatuur komen.
Stap 2
Snijd de San Marzano tomaten (partjes) en doe ze in een pan. Breng aan de kook en draai het vuur daarna lager.
Stap 3
Laat de tomaten zonder de deksel op de pan in ongeveer 1 uur inkoken tot een dikke pasta. Zorg ervoor dat de tomaten regelmatig omgeroerd worden om aanbranden te voorkomen.
Stap 4
Wanneer de puree dik genoeg is wrijf je deze door een zeef om de zaadjes en velletjes te verwijderen.
Stap 5
Verhit de tomatenpuree in olijfolie voor 2 minuten.
Stap 6
Voeg de knoflook, 1 tl bieslook en 1tl venkelzaadjes toe en verhit voor nog 2 minuten.
Stap 7
Laat het geheel afkoelen.
Stap 8
Mix de boter met de tomatenpasta in een blender tot een luchtige boter.
Stap 9
serveer direct of zet het weer terug in de koelkast en haal minimaal een half uur voor de visite komt uit de koelkast.
Stap 10
Mix voor de tomatentopping 100 g cherrytomaatjes, olijfolie, snufje (zee)zout en 1tl bieslook.
Tip! Bekijk ons recept van gedroogde tomaatjes en gebruik deze als topping.
Stap 11
Top de boter af met zeezout en chilivlokken. Serveer met de gemarineerde cherrytomaatjes.
Serveersuggestie
Afgebakken ciabatta die aan beide kanten gegrild is.

december 04, 2024
Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons
Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.
Lees artikel
december 02, 2024
Aubergine met tomaat
Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.
Lees artikel
november 29, 2024
Italiaans Torentje
Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.
Lees artikel