Tomatenboter met chili

van San Marzano tomaten

oktober 04, 2024
2 uur
6
Bij de borrel
De “All Things Butter” trend verovert TikTok en keukens wereldwijd – en deze combinatie van boter en tomaten is een echte hit! Dit simpele maar smaakvolle recept is ideaal voor bij de borrel of als heerlijk broodbeleg. De romige boter wordt perfect in balans gebracht door de San Marzano tomaten, wat zorgt voor een smaakexplosie in iedere hap. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video hier!

 

Het is een makkelijk recept dat jouw nieuwe go-to borrelhapje zal worden. Let’s butter it up!

Stap 1

Laat de boter op kamer temperatuur komen.

Stap 2

Snijd de San Marzano tomaten (partjes) en doe ze in een pan. Breng aan de kook en draai het vuur daarna lager.

Stap 3

Laat de tomaten zonder de deksel op de pan in ongeveer 1 uur inkoken tot een dikke pasta. Zorg ervoor dat de tomaten regelmatig omgeroerd worden om aanbranden te voorkomen.

Stap 4

Wanneer de puree dik genoeg is wrijf je deze door een zeef om de zaadjes en velletjes te verwijderen.

Stap 5

Verhit de tomatenpuree in olijfolie voor 2 minuten.

Stap 6

Voeg de knoflook, 1 tl bieslook en 1tl venkelzaadjes toe en verhit voor nog 2 minuten.

Stap 7

Laat het geheel afkoelen.

Stap 8

Mix de boter met de tomatenpasta in een blender tot een luchtige boter.

Stap 9

serveer direct of zet het weer terug in de koelkast en haal minimaal een half uur voor de visite komt uit de koelkast.

Stap 10

Mix voor de tomatentopping 100 g cherrytomaatjes, olijfolie, snufje (zee)zout en 1tl bieslook.

 

Tip! Bekijk ons recept van gedroogde tomaatjes en gebruik deze als topping.

Stap 11

Top de boter af met zeezout en chilivlokken. Serveer met de gemarineerde cherrytomaatjes.

Serveersuggestie

Afgebakken ciabatta die aan beide kanten gegrild is.

Cherry trostomaten

december 04, 2024

Gevulde cherry tomaatjes op krokante croutons

Heerlijke gevulde cherrytomaatjes op krokante croutons! Dit kleurrijke gerecht combineert de sappige frisheid van tomaatjes met een hartige chorizojam en een romige kruidencrème.

Lees artikel
Mini Cherry Aubergine-wimpeterskwekerijen

december 02, 2024

Aubergine met tomaat

Deze gebakken aubergine met burrata en verse tomaten is de perfecte balans tussen romig, fris en hartig.

Lees artikel
Cherry trostomaten

november 29, 2024

Italiaans Torentje

Breng de magie van de feestdagen naar je tafel met deze elegante torentjes. Romige buffelmozzarella, sappige tomaat en gegrilde courgette worden omhuld door Parmaham, perfect voor een verfijnd kerstmenu.

Lees artikel

Onze Italiaanse topper!

Meer weten over deze tomaat?

Lees verder Lees verder
nl_NL